‘Achterkamertjespolitiek bij Oosterhamriktracé’

Door 27 juni 2018Nieuws

“Welke problemen lossen we eigenlijk op met dit Oosterhamriktracé?” Deze vraag stelde fractievoorzitter Amrut Sijbolts  van Stad en Ommeland vanavond tijdens het debat in de gemeenteraad over deze nieuwe autoweg.

Sijbolts constateert dat omwonenden zich grote zorgen maken over de schadelijke gevolgen van dit Oosterhamriktracé. Hij verdenkt de coalitiepartijen nu om aanvullende onderzoeken te vragen met het oog op de verkiezingen in november. Zo wil GroenLinks opeens onderzoek laten doen naar een verkeerscirculatieplan voor de hele stad. Sijbolts vond het lijken op een politieke pingpongspelletje.

Hij diende namens Stad en Ommeland drie moties in: Zet alles op alles om de omwonenden mee te krijgen bij de plannen. SP en ChristenUnie steunden deze motie. Doe eerst echt onafhankelijk aanvullend onderzoek (met steun van SP) en zorg voor een goede doorstroming van de Petrus Campersingel. (Met Student en Stad) Stad en Ommeland wil uiterlijk 1 september uitslag van het onderzoek.

Volgens Sijbolts is er ook sprake van achterkamertjespolitiek bij de collegepartijen: “D66, GroenLinks, PvdA en VVD willen de nieuwe verkeersader ook aanleggen omdat ze cultuurpaleis Oosterpoort naar het Ebbingekwartier willen verplaatsen. Het Oosterhamriktracékost 90 miljoen euro.

Laat een reactie achter