‘College, doe wat aan langslepend conflict winkelcentrum Paddepoel’

Door 16 mei 2018Nieuws

Het boete- en openingstijdenbeleid in winkelcentrum Paddepoel is Stad en Ommeland al lange tijd een doorn in het oog. Een onbegrijpelijk en niet uit te leggen langslepend conflict waar geen einde aan komt.
Mede op aandringen van Stad en Ommeland is een mediator aan de slag gegaan, waar de vereniging van eigenaren, VvE, nu niet meer aan deel wil nemen. Zo laat de VvE zien niet te willen werken aan een oplossing.
Uiterst merkwaardig is dat diezelfde VvE nu, 19 jaar later, alsnog de notariële aankoopakte van een ondernemer wil wijzigen, op straffe van een boete van 68.000 euro, al dan niet te verhalen op zijn 84-jarige ouders. Dergelijke praktijken rieken naar die van de maffia en zijn een stad als Groningen onwaardig. Dat zei fractievoorzitter Amrut Sijbolts vanmiddag tijdens het spoeddebat over het conflict.
Stad en Ommeland heeft altijd geëist dat de verruiming van koopzondagen niet ten koste gaat van de kleine zelfstandige ondernemer.

Stad en Ommeland vraagt het college te onderzoeken welke rol de mediator kan spelen in het nieuw dreigende conflict en welke rol het college voor zichzelf ziet. Hoe zorgt het college ervoor dat zich in winkelcentrum Paddepoel geen onwettige zaken voordoen?