Fracties: Fietswrakken eerder opruimen

Door 20 juni 2018Nieuws

Weesfietsen en fietswrakken moeten eerder opgeruimd worden door de gemeente. Dat vinden de raadsfracties van Stad en Ommeland, ChristenUnie en Student en Stad. Ze vragen het college waarom dit nu zo weinig gebeurt.
Daarnaast constateren de drie raadsfracties dat de gemeente nauwelijks reageert op klachten uit de buurt. Veel burgers hebben al ondervonden dat met hun melding bij Stadsbeheer niets gedaan wordt. Kapotte fietsen blijven daardoor heel lang staan.
Veel inwoners van Groningen ergeren zich aan de fietswrakken. Ze belemmeren vaak de doorgang, zorgen voor een rommelig straatbeeld en nemen stallingruimte in beslag. Bewonersvereniging het A-Kwartier klaagde er vorige week over in een mail aan de raadsfracties. Radio Noord besteedde er aandacht aan. De fracties van Stad en Ommeland, ChristenUnie en Student en Stad vinden dat de openbare ruimte “schoon, heel en veilig” moet zijn. Volgens deze fracties biedt de Algemene Plaatselijke Verordening van de Gemeente Groningen voldoende ruimte om handhavend op te treden.

Volgens deze APV is het verboden een (brom)fietswrak op de weg te plaatsen of te hebben. Onder (brom)fietswrak wordt verstaan een (brom)fiets die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en tevens in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert.

Laat een reactie achter