Gemeente Groningen, krijgt Meerstad een warm welkom of een koude douche?

Door 24 november 2015Nieuws

Logo-MeerstadVanaf 1 januari 2017 verwelkomt de gemeente Groningen ruim 800 Meerstadjers binnen de gemeentegrenzen. Hoewel de bewoners er niet om gevraagd hebben is het bestuurlijk gezien een logische stap. Niks aan de hand dus. Of toch wel? De belastingdruk in de gemeente Groningen ligt aanmerkelijk hoger dan in de gemeente Slochteren waar Meerstad tot nu toe bij hoorde. Het is met name de hondenbelasting die stevig aantikt. in de gemeente Slochteren heft de gemeente geen hondenbelasting terwijl het in Groningen al gauw neerkomt op 115 euro belasting voor 1 hond, 285 voor twee honden en zelfs 515 voor drie honden.

De bewoners van Meerstad hebben nooit om de grenscorrectie gevraagd en hadden deze in veel gevallen ook niet kunnen voorzien toen ze hun hond(en) aanschaften. Een overgangsregeling ligt daarom voor de hand.

Om deze nieuwe bewoners tegemoet te komen dient de Stadspartij, samen met het CDA en de Partij voor de Dieren, een motie in om te pleiten voor deze overgangsregeling. Heel simpel, het eerste jaar betaal je een derde deel, het tweede jaar twee derde deel om vervolgens vanaf het derde jaar het volledige tarief te betalen.

Een warm welkom heten is voor Meerstadjers het minste wat we kunnen doen. De indieners zijn benieuwd of de rest van de raad er ook zo over denkt of dat ze onze nieuwe bewoners liever een koude douche bezorgen! Dit voorstel wordt  woensdag 25 november in stemming gebracht als de gemeenteraad zich buigt over de gewenste herindeling van Meerstad.