huisvestingsprobleem kan in een klap worden opgelost

Door 23 augustus 2011Nieuws

Studenten op het suikerunieterrein.

Wat een geweldige kans voor het gemeentebestuur nu de eigendom van het 125 hectare grote terrein van de suikerunie is overgedragen aan de gemeente! Hoeveel studentenwoningen en voorzieningen kunnen hier op een steenworp van de stad wel niet worden gevestigd.

Het grote huisvestingsprobleem kan in een klap worden opgelost. Buurten blij, studenten blij.

Symbolisch gebeurde de eigendomsoverdracht op vrijdag 19 augustus in de ochtend, door overhandiging van een reuzensleuteldoor een vertegenwoordiger van de Suikerunie aan wethouder Frank de Vries. De sleutel was daarvoor door een abseiler uit het zeefgebouw naar de begane grond gebracht.

Het suikerunieterrein ligt als een wig in de stad, kijk maar eens op de plattegrond, en zeker per fiets of lopend is het gemakkelijk bereikbaar via de fietsspoorwegovergang.

Frank de Vries vindt nu met ons dat het alleszins de moeite waard is om met studentenhuisvesting te experimenteren op het terrein Er kan bijvoorbeeld voor verdere ontsluiting een brug over het Hoendiep worden gelegd. Ik zelf vind een pontje over het Hoendiep ook wel een aardig idee.

Wordt zeer zeker vervolgd.

Anna Riemersma