Leden Stad en Ommeland unaniem over kandidatenlijst

By 14 september 2018september 23rd, 2018Nieuws
René Stayen, Mariska Sloot, Amrut Sijbolts

René Stayen, Mariska Sloot, Amrut Sijbolts

Groningen – Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Stad en Ommeland hebben de leden unaniem ingestemd met de kandidatenlijst voor de verkiezingen in november alsook met het verkiezingsprogramma.  

De partij spreekt zelf van drie lijsttrekkers, waarmee zij ook laat zien in alle drie gemeentes goede vertegenwoordiging te hebben. Nummer 1 op de lijst, Amrut Sijbolts daarover: “Hiermee kunnen we de verkiezingen in. De kandidaten op de lijst zijn een prima afspiegeling van zowel de stad als de dorpen die er nu bijkomen. Het is mooi om te weten dat we straks overal in de nieuwe gemeente vertegenwoordigd zijn. Zo blijven we ook in de toekomst dicht bij de inwoners staan. Dat is ook bij het schrijven van het verkiezingsprogramma het hoofdthema geweest, een frisse start voor de nieuwe gemeente Groningen met een kloppend hart voor Stad en Ommeland”.

 

Lijst:

  1. Armut Sijbolts – lijsttrekker (fractie Stad en Ommeland – voormalig Stadspartij)
  2. René Stayen (fractie Stad en Ommeland – voormalig Algemeen Belang Ten Boer)
  3. Mariska Sloot  (Gezond Verstand Haren)
  4. Patricia Frijns  (fractie Stad en Ommeland – voormalig Stadspartij)
  5. Hans Singelenberg
  6. Meinard Wolters (Gezond Verstand Haren)
  7. Leendert van der Laan
  8. Onno de Rechteren
  9. Jochem Atema (fractie Stad en Ommeland – voormalig Stadspartij)
  10. Floris Liefferink

Voorzitter Jan Boonstra van Stad en Ommeland is tevreden met de uitkomst van de Algemene Ledenvergadering: “Ik ben heel blij met zowel alle vijftig kandidaten op onze kieslijst en het verkiezingsprogramma .” Het verkiezingsprogramma zal overigens op een later moment worden gepubliceerd, mede door de voorgenomen fusie met Gezond Verstand Haren per januari 2019.

Ook de fractievoorzitter van Stad en Ommeland Ten Boer spreekt lovende woorden: “Een mooi resultaat, we hebben een geweldige ploeg kandidaten die tevens een mooie afspiegeling van de bevolking is. Niet alleen als het om de man/vrouw verhoudingen gaat maar ook wat betreft de nieuwe samenstelling van de gemeente. Voor ons spelen de belangen van de dorpen natuurlijk een belangrijke rol. Zowel het verkiezingsprogramma als de kieslijst geven ons alle vertrouwen dat in de toekomst naast de stadsbelangen ook die van de dorpen gegarandeerd zijn”.

Meinard Wolters, voorzitter van Gezond Verstand Haren spreekt ook over de fusie in voorbereiding: “We zijn blij dat in de kandidatenlijst al duidelijk naar voren komt dat de fusie van Gezond Verstand Haren en Stad en Ommeland beklonken gaat worden. Voor ons was het natuurlijk de inzet om de belangen van de inwoners van Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren te waarborgen in de nieuwe gemeente en met een goede vertegenwoordiging op de kieslijst moet dat lukken. Na de bittere pil van de herindeling zien we dit als een nieuwe start en kijken wij vol goede moed naar de toekomst. “

Naast de lijsttrekkers kent de partij ook prominente lijstduwers:

50. Henk de Haan (Bekende Groninger en oud voetballer FC Groningen)
49. Harm Derk Tammeling (Ruim 35 raadslid van Ten Boer geweest)
48. Pieter Jan Jansen, (Voorzitter Gezond Verstand Haren)
47. Kurt Elshot (Ondernemer en oud voetballer FC Groningen)
46. Onno Kukler (Oprichter KidsUnited)

Zowel de voorzitter als de fractievoorzitters zijn buitengewoon tevreden over de enorme hoeveelheid werk er de afgelopen dagen is verzet om het verkiezingsprogramma, de kieslijst en de eerste fusiegesprekken voor de ledenvergadering af te ronden en stellen gezamenlijk : Wij zijn klaar voor de campagne, klaar voor een klinkende overwinning.

 

Laat een reactie achter