‘Nu snel actie voor huurders Polmanstraat’

Door 17 augustus 2017Nieuws

De huurders van de slechte huizen in de Polmanstraat in Groningen zijn sinds 12 juli nog helemaal niets opgeschoten. Toen nam wethouder Roeland van der Schaaf na vragen van de Stadspartij contact over de problemen op met woningcorporatie Wierden en Borgen. Omdat het veel te lang stil blijft, kaarten de Stadspartij en de SP de zaak met schriftelijke vragen opnieuw aan bij de gemeente.
De bewoners klagen over kapotte rioleringen, lekkende daken en verrot houtwerk. Ze hebben vuil water onder de vloer en worden geplaagd door muizen, ratten, vocht, tocht en schimmel. Zo erg dat ze vrezen voor hun eigen gezondheid en die van hun kinderen.
Een week geleden trokken de Actiegroep Gezond Hoogkerk en de bewonerscommissie Polmanstraat in een brief aan burgemeester en wethouders opnieuw aan de bel. Ze schetsen een alarmerend beeld.
Stadspartij en SP willen nu weten wat het college op korte termijn aan deze noodsituatie doet. Zo had de gemeente de GGD al op onderzoek kunnen uitsturen vanwege mogelijke gevaren voor de volksgezondheid. SP en Stadspartij zijn daarnaast bijzonder verbaasd en ontstemd dat het WIJ team Hoogkerk de bewoners niet terzijde staat. Dat is toch de taak van opbouwwerk?
Een gezin met twee jonge kinderen is onlangs het huis ontvlucht. Stadspartij en SP vinden dat zij direct een goede woning in Hoogkerk aangeboden moeten krijgen.