Regiotram wordt een dure gok

Door 13 december 2011Nieuws

De fractie van de Stadspartij is verbaasd over de stukken die woensdag 14 december in de raadscommissie beheer en verkeer op de agenda staan. Met stoom en kokend water worden extra raadscommissies over de aanleg van de regiotram gehouden, terwijl uit de stukken blijkt dat er over het rijden de regio nog steeds geen enkele duidelijkheid kan worden gegeven.

Uitsluitsel over doorrijden in de regio en een mogelijke 2e fase van de RegioTram verwacht de Wethouder pas in maart te kunnen geven. Ondertussen gaat de kostbare aanbestedingsprocedure door alsof er niets aan de hand is.  De regio heeft de planning aangepast maar in de Gemeente Groningen trekt Wethouder Dekker zich daar niet van aan.

 

Volgens de Stadspartij kan er nooit groen licht voor een regiotram in de stad Groningen worden gegeven wanneer niet onomstotelijk vaststaat of, wanneer en voor hoeveel geld deze regiotram de regio in gaat rijden. Het wordt steeds duidelijker dat de tram in de stad op de bonnefooi wordt aangelegd, terwijl volstrekt onzeker is of deze ooit de regio in zal rijden.

 

Met vriendelijke groet

Namens de fractie van de Stadspartij

 

Robert Prummel

 

*) Citaat lange termijn agenda en lijst moties en toezeggingen commissie B&V december: “Doorrijden in de regio. Op uw LTA staat voor februari 2012 de uitvoering 2e fase RegioTram. De regio heeft de planning aangepast. Ik verwacht nu dat ik u hier in maart over kan informeren”