Riemersma legt functie als voorzitter commissie Beheer en Verkeer neer

Door 4 september 2011Nieuws

Per direct heeft de voorzitter van de raadscommissie Beheer en Verkeer in de Groninger gemeenteraad, Anna Riemersma, bedankt voor haar functie.

Riemersma, lid van de fractie van de Stadspartij, is na rijp beraad binnen de fractie tot deze stap gekomen. Oorzaak is een opeenstapeling van frustraties over het slechte functioneren van wethouder Dekker. Stukken werden stelselmatig te laat aangeleverd, er moesten plotseling presentaties worden gehouden en wethouder Dekker verstoorde door eigenmachtig optreden regelmatig de vergaderorde.

Het verwijt van wethouder Dekker aan Anna Riemersma, dat zij als voorzitter te veel partij koos voor de Stadspartij, deed bij Riemersma de deur dicht. Het is bekend dat de Stadspartij regelmatig kritische vragen stelt over de regiotram, onderdeel van de portefeuille van wethouder Dekker. Anna Riemersma heeft zich juist daarom conform de ‘regels van het stadhuis’ altijd strikt onpartijdig opgesteld. Regels die mevr. Dekker niet lijkt te kennen. Wethouder Dekker wenst haar mondelinge verwijten niet schriftelijk te bevestigen.