Stad en Ommeland schrikt van negeren Kattendiep

Door 14 maart 2018Nieuws

Bewoners en ondernemers aan het Kattendiep voelen zich terecht vergeten en niet serieus genomen door dit college en deze gemeenteraad. Dat constateert fractievoorzitter Amrut Sijbolts van Stad en Ommeland. Hij is boos dat toezeggingen die jaren geleden aan de Stadspartij zijn gedaan niet worden nagekomen. Stad en Ommeland wil daar met moties verandering in brengen.

Sijbolts is geschrokken dat ondernemers aan het Kattendiep tot vandaag in onzekerheid leven over de herinrichting van hun gebied. Er zijn vragen over het laden en lossen en de afscheiding tussen busbaan en terrassen. Fietsers en wandelaars op de busbaan zorgen nu al voor levensgevaarlijke situaties. Laat staan als het aantal bussen verdubbelt. Daarnaast verdwijnen veel parkeerplaatsen zonder dat de bewoners daarvoor worden gecompenseerd.

Sijbolts constateert dat de gevolgen van de bussen over de Diepenring onvoldoende worden onderkend. De vele vragen over de verkeersveiligheid, de doorstroming, de gevolgen van geluidoverlast en trillingen voor monumentale panden zijn niet beantwoord.

Fractievoorzitter Sijbolts noem de geplande brug een blok beton dat totaal geen rekening houdt met de historie van dit deel van de stad. “De brug is eerst geen beweegbare brug, dat is niet in lijn met de ambitie om hier een staande-mastroute te creëren.”

nederland 2012, groningen, centrum, loopende diep