Stad en Ommeland straft PvdA af voor verkiezingspraat

Door 18 april 2018Nieuws

Onder aanvoering van Stad en Ommeland heeft de oppositie de PvdA vanavond in de gemeenteraad afgestraft voor goedkope verkiezingspraat. PvdA-raadslid Jan Pieter Loopstra verraste iedereen vorig week met de mededeling dat de sociaal-democraten het onderhoud van de stad willen verhogen en dat er ook weer twee keer per jaar gratis grofvuil bij de Stadjers opgehaald mag worden.
Verrassend omdat het college waar de PvdA deel van uitmaakt de afgelopen vier jaar fors bezuinigde op het schoonhouden van de stad en ook het gratis ophalen van grofvuil afschafte. De oppositie probeerde de afgelopen jaren tevergeefs verschillende keren die zogenaamde BORG-onderhoudsnorm omhoog te krijgen.
Nou, dacht fractievoorzitter Amrut Sijbolts van Stad en Ommeland, dan dien ik namens de oppositie een motie in om dit met steun van de PvdA meteen te regelen. “Want”, hield hij Loopstra voor, “gelet op de duikvlucht van de PvdA bij de laatste verkiezingen, weten jullie niet wat er na november nog van jullie over is…”
Helaas waren het loze verkiezingspraatjes van de PvdA. Meer bedoeld om de kiezer de indruk te geven dat de sociaal-democraten zich inzetten voor een schone stad dan om de stad echt beter te onderhouden. De PvdA stemde tegen en de motie werd verworpen. De oppositie had er schik in om Loopstra zijn lesje te leren. Hij beleefde een benauwde avond.