Stad en Ommeland twijfelt over professionaliteit bouwer Zuidelijke Ringweg

Door 10 september 2018 Nieuws

Groningen – 12 augustus – Stad en Ommeland begint zich ernstige zorgen te maken of aannemerscombinatie Herepoort wel capabel genoeg is om het miljoenenproject ‘De Zuidelijke Ringweg’ tot een goed einde te brengen. Dit naar aanleiding van het verzakken van diverse taluds door de regenval na langdurige droogte.

 

“Dit hadden de aannemers van te voren moeten zien aankomen, het is tenslotte geen verrassing dat de bodem na een lange tijd zonder regen kan verzakken”; zegt Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van Stad en Ommeland. “ Keer op keer wil de combinatie Herepoort ons doen geloven dat ze van overmachtssituatie naar overmachtssituatie struikelen. Dan weer zijn er te weinig bouwvakkers doordat de crisis ten einde is, dan is er weer een hittegolf waardoor het (verkeerde) asfalt smelt, dan kunnen de damwanden niet geslagen worden. En laten we eerlijk zijn; het einde van de crisis was in zicht ten tijde van de gunning, een hittegolf in de zomer is niet uitzonderlijk en dat gras op taluds niet groeit of afsterft boven de 25 ° is ook te googelen. Als er dijkbewaking is door de droogte kun je er ook wel vanuit gaan dat de warmte iets met taluds gaat doen.”

 

Het is Stad en Ommeland een doorn in het oog dat alle financiële tegenvallers op de belastingbetaler worden afgewenteld. “Bert Kramer, aannemer van Herepoort, zei in een interview dat de vertragingen en tegenvallers komen door tijdsgebrek. En dat zou komen door monumentale bomen en vleermuisroutes. Dat zal wel zo zijn, maar dit soort problemen komen voor bij alle grote projecten en daar kan je op anticiperen”, aldus Sijbolts. “En dan kan de aannemer in dat interview wel zeggen dat de Zuidelijke ringweg er hoe dan ook komt? Ik hoop van harte dat het niet zo’n drama wordt als met de Noord-Zuidlijn in Amsterdam.

Laat een reactie achter