Juridisch ondersteuningsfonds voor aardbevingsslachtoffers

Door 13 november 2018 januari 18th, 2019 Nieuws

“De tijd van Haags gesteggel moet afgelopen zijn”

Er moet een ondersteuningsfonds komen voor aardbevingsslachtoffers in de nieuwe gemeente Groningen vindt Amrut Sijbolts van Stad en Ommeland. Het fonds moet worden aangewend om inwoners financieel te ondersteunen bij het opstarten van juridische procedures. Ook moeten er juristen beschikbaar zijn voor advies.

Er is sinds de jaren zestig zo’n 280 miljard euro in de staatskas gevloeid terwijl er van een ‘ruimhartige’ en snelle afhandeling van de schade totaal geen sprake is. Een gang naar de rechtbank is voor veel slachtoffers de enige manier om concrete actie en vergoedingen te forceren want in veel gevallen dekt een rechtsbijstandsverzekering dit niet.” Aldus Sijbolts de lijsttrekker van de partij die stelt dat voor het plan minimaal 500.000 euro nodig is.

“Met Ten Boer is de Gemeente Groningen straks een officiële aardbevingsgemeente en er is onlangs afgesproken dat gemeenten een grotere rol krijgen in de aardbevingsproblematiek. En die rol gaat Stad en Ommeland actief opnemen”, stelt René Stayen de nummer twee van de kandidatenlijst en momenteel fractievoorzitter van Stad en Ommeland in de gemeente Ten Boer. “Ik ken meerdere mensen die de wanhoop nabij zijn en tegen een muur van regeltjes oplopen. Mijn buurman wacht al tijden op een inspecteur, heeft bijna maandelijks een ander contactpersoon en ondertussen gebeurt er niets. Hij MAG ook niets, want als hij zelf een aannemer laat komen dan is de schade niet officieel vastgesteld en krijgt hij geen vergoeding. Voor mensen als hij is ‘ons fonds’ bedoeld.”

“Met dit fonds laten wij de slachtoffers weten dat de gemeente Groningen achter haar inwoners staat en hen niet de dupe laat worden van het eindeloze gesteggel in Den Haag.” Zegt een strijdbare Amrut Sijbolts tot slot.

Laat een reactie achter