Stadpartij:herbouw historische Noord-en Oostwand

Door 10 januari 2011Nieuws

De Stadspartij begrijpt niets van alle moeite, die iedereen doet om alsnog de mislukte plannen voor de Oostwand Grote Markt en het forumgebouw te laten doorgaan. Het lijkt er op dat het alleen nog maar om gebouwen en architectuurbelangen gaat. Modernisten willen hoe dan ook hun stempel op de Grote Markt drukken. Dat moet afgelopen zijn!

Wat de Stadspartij betreft komt nu eindelijk de herbouw van de historische Oost- en Noordwand op de politieke agenda. Er dient naar mening van de Stadspartij een referendabele statnotitie te komen, zodat de Groningers zich eens echt kunnen uitspreken. De verwoesting van dat ene oorlogsweekend kan worden hersteld, zoals dit in vele steden in Europa na de oorlog is gedaan.

De binnenstad van Groningen is een beschermd stadsgezicht. Wiek Röling stelt terecht (DvhN 28 mei 2009) “Het silouet wordt bedorven, de schaal wordt geschoffeerd en de context wordt verkracht” met het gewenste forumgebouw.

De activiteiten van de Groninger Forum organisatie kunnen wat de Stadspartij betreft prima worden ontwikkeld vanuit de oude Camera bioscoop aan het Hereplein. Daar is geen monstrueus ‘Palast der Republik’ of ‘Centre Pompidou’ voor nodig.

Leave a Reply