Stadspartij geeft college niet de vrije hand bij betaald parkeren

Door 18 januari 2017Nieuws

parkerenDraagvlak is voor de Stadspartij van groot belang, zeker bij het invoeren van betaald parkeren. De voorstellen van het college, zoals die woensdag 18 januari besproken zijn in de raadscommissie beheer en verkeer, zijn beter dan ze waren.
Voor de Professorenbuurt wordt op verzoek van de bewoners betaald parkeren tussen 16.00 en 22.00 uur, van maandag tot en met zaterdag voorgesteld. Dat wijkt af van de tijden voor betaald parkeren die gaan gelden in Selwerderwijk Zuid (De Hoogte), Bloemenbuurt Zuid (Oosterparkwijk) en Slachthuisstraat e.o. (Oosterparkwijk). Daar moet straks van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur betaald worden voor een parkeerplek. Verschil met de Professorenbuurt? In genoemde wijken zijn de parkeerproblemen groter. Daarom is een meerderheid van de bewoners voor deze oplossing.
Het voorstel van de Stadspartij om nu eerst aanvullend draagvlakonderzoek te doen in de Professorenbuurt haalde het helaas niet.

Het is bekend dat de grootste parkeeroverlast in de Professorenbuurt-Oost wordt veroorzaakt door autobezitters uit omliggende wijken waar betaald parkeren geldt. We noemen dit het waterbedeffect. Voer je ergens betaald parkeren in dan verplaats je het probleem grotendeels naar de wijken eromheen waar je nog niet hoeft te betalen voor het stallen van je blik.
De Stadspartij vraagt zich af of de bewoners van de Professorenbuurt dit straks ook gaan doen. Als dit gebeurt, willen burgemeester en wethouders het betaald parkeren uitbreiden zonder dit eerst met de politieke partijen te overleggen. De Stadspartij is daar geen voorstander van. De gemeente gaat nu eerst in gesprek met de bewonersvereniging Oosterpark. Dat juicht de Stadspartij van harte toe.