Stadspartij wil efficiënter vervoer van en naar Zernike.

Door 23 april 2015Nieuws
bron: pontes.nl scholen in beijum krimpen

bron: pontes.nl scholen in beijum krimpen

De Stadspartij wil dat het college gaat onderzoeken hoeveel reizigers via station Europapark reizen om vervolgens op het Hoofdstation de bus naar Zernike te nemen. Als dat een behoorlijk aantal blijkt te zijn kan het efficiënter zijn om deze reizigers op Europapark te laten overstappen op een rechtstreekse bus naar Zernike via de ringweg. Dat scheelt tijd en levert minder verkeersdruk op in de binnenstad.

Ook zou het wenselijk zijn om te onderzoeken of het mogelijk is om het Zernikecomplex per trein te ontsluiten. Zeker nu met de toekomstige plannen rond het Hoofdstation treinen vanuit het zuiden straks door kunnen rijden.

 

De Stadspartij stelt het college daarom de volgende schriftelijke vragen:

 

·         Is het college bereid om, aan de hand van vervoerscijfers, in beeld te brengen hoeveel reizigers via Station Europark op het Hoofdstation overstappen op de bus richting Zernike?

·         Is het college bereid om een rechtstreekse busroute Europapark-Zernike nader te onderzoeken wanneer:

– uit vervoerscijfers blijkt dat een buslijn van Station Europapark richting  Zernike rendabel is,

– blijkt dat er mogelijkheden zijn om bussen vanaf Station Europapark via de ringweg rechtstreeks naar Zernike te laten rijden?

·         Ziet het college dezelfde mogelijkheden en kansen als de Stadspartij om (in de toekomst) een trein naar Zernike te laten rijden?

 

Amrut Sijbolts