Stadspartij wil snel eind aan NS-chaos

Door 4 april 2017Nieuws

foto: rtlnieuws.nl-Wouter van Lent

‘Bezoek aan Groningen moet feestje zijn’

De Stadspartij wil dat er snel een eind komt aan de chaos die vooral in het weekeinde ontstaat in de treinen van NS tussen Groningen en Zwolle. De capaciteit van die treinen is ver onder de maat.  Mensen moeten tegenwoordig vaak staan. Afgelopen weekeinde was een trein zo overvol dat deze niet vertrok. De Stadspartij zal het college daarom morgen oproepen om in gesprek te gaan met de NS om snel tot een oplossing te komen.

“Een bezoek aan Groningen moet een feestje zijn”, vindt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij: “Geen nachtmerrie en ook geen staande receptie.” NS erkent dat het traject tussen Groningen en Zwolle vaker extreem druk is. Het staat momenteel in de top tien van drukste treinen.

De Stadspartij constateert dat NS zich niet houdt aan gedane beloftes en dat verbetering ver weg lijkt. Sijbolts: “Misschien moet er snel meer concurrentie op het spoor komen door bijvoorbeeld het treinverkeer tussen Groningen en Zwolle in handen te geven van Arriva. Deze vervoerder zegt meer treinen te kunnen laten rijden.” De focus van NS ligt op de Randstad.

Groningen heeft extra treinen hard nodig om forenzen tussen Groningen en Assen te stimuleren met de trein te reizen. Dat moet de druk op de wegen rond Stad verminderen, vooral tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg.

De Stadspartij roept ontevreden reizigers op hun klachten te blijven melden bij www.volletreinen.nl of de app Meldpunt volle Treinen.