Stadspartij zoekt nooduitgang voor het Forum

Door 20 maart 2013Nieuws
De Stadspartij agendeert het plotselinge aftreden van forumdirecteur Bas van Kampen, zijn vertrek en vertrekregeling en de consequenties voor de doorgang van het Forum voor de raadsvergadering van maart 2013. Het is de zoveelste teken van falen van de forumorganisatie en een College van Burgemeester en Wethouders dat al jarenlang wel een gebouw laat neerzetten maar niet weet wat daarin moet gaan gebeuren.
De organisaties die in het Forum moesten samenwerken zien daar steeds minder in. Er is ook minder geld voor de exploitatie beschikbaar. De aankondigingen dat het bedrijfsleven en de universiteit bij het Forum zouden bijdragen bleken loze beloften te zijn geweest. Op de flyover waar de Commissie Terlouw nog een redding voor het Forum zag is minder kans dan ooit. De steun voor het Forum onder de bevolking is geringer dan ooit.
De Stadspartij wil de Gemeenteraad voorstellen een nooduitgang te zoeken. Nu kan worden besloten om alleen de garage af te bouwen. Dat scheelt de Stad miljoenen. Dat geld kan aan sociaal beleid worden besteed. De Stadspartij verwacht voor weinig geld een prachtig nieuw stadsplein aan te kunnen leggen waar het Forum had moeten staan.
Robert Prummel