STADSPARTIJ blijft tegen het Groninger Forum

Door 10 maart 2010 Nieuws

Het Dagblad van het Noorden presenteerde aan de lezers op 10 maart het nieuwe Forum aan het Hereplein. Een mooi verbouwd nieuw monument op een perfecte locatie. Het ontwerp met een zwaartepunt op digitale informatie met daarbij debat en exposities spreekt de Stadspartij zeer aan. Vandaar de felicitaties aan het college met deze nieuwe aanwinst voor de stad. Overigens prima te combineren met het Groninger Museum.

De Stadspartij zou wel de functies in dat nieuwe gebouw nader bespreekbaar willen maken. Naar mening van de Stadspartij zou Images aan de Poelestraat moeten blijven en zouden de twee nu genoemde filmzalen in het nieuwe gebouw de ideale plek voor de historische collectie kunnen zijn. Met een Passe-partout en een klein extra bedrag kunnen dan volgens de Stadspartij beide instellingen, Forum en museum, worden bezocht.

De nu nog door enkele partijen gewenste grote broer Forum aan de Grote Markt is met deze aanpak helemaal niet meer nodig. De bibliotheek blijft waar die is, evenals Images en voor de historische collectie is een plek gevonden. De naam voor het gebouw op het Hereplein moet dan wel Forum/Gronings historisch Museum worden. Wat de Stadspartij betreft is dit het einde van de discussie over een veel te groot en veel te duur Forumgebouw achter de Grote Markt.

Laat een reactie achter