Tegen weer een miljoen voor het Forum

Door 27 juni 2018Nieuws

Stad en Ommeland stemde vanavond in de gemeenteraad tegen het extra miljoen voor het Forum. Samen met de SP diende Stad en Ommeland een motie in om eerst de tekorten bij Stadjers op te lossen. In Groningen leeft een op de zeven gezinnen in armoede. De wachttijden voor betaalbare huurwoningen loopt nog steeds op. Daarnaast ziet een op de vijf potentiële thuiszorgcliënten af van hulp omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen.
Stad en Ommeland en SP vinden dat de tekorten in de Forum-exploitatie zonder extra geld moeten worden weggewerkt. Lukt dat niet dan moet het Forum maar een of twee dagen in de week dicht. Bij de huidige exploitatie ontstaat een tekort van 4,4 miljoen euro. Het CDA is tegen extra geld voor het Forum omdat het college dit uit de grondexploitatie wil halen en alle reserves daarmee opgebruikt worden.
Fractievoorzitter Sijbolts verweet 100 procent Groningen te zwalken over het Forum: “Vorige keer vond u dat we er het beste van moesten maken en nu bent u weer superkritisch. Is dat verkiezingsretoriek?” Hij wist het antwoord op die vraag al. De motie van Stad en Ommeland en SP kreeg alleen de steun van CDA en 100 procent.

Laat een reactie achter