Van onder de nok (van het Stadhuis)

Door 12 september 2018Nieuws

Hart voor stad en Ommeland lijst 6Ik sta op vrijdagmiddag boodschappen te doen in de supermarkt als mijn telefoon gaat. Heel vriendelijk stelt een vreemde zich aan mij voor en ik moet even schakelen tussen de keuze qua eten en hondenpoep en parkeerproblemen in Groningen. De telefoon onder de nok staat namelijk doorgeschakeld naar mijn mobiel. Ik probeer me te concentreren op het gesprek en de minstens zo belangrijke keuze tussen boterhamworst en kipfilet, dat gaat niet goed en ik beloof meneer S. dat ik terug ga bellen.

Binnen het uur doe ik dat (terugbellen) en meneer S. vertelt me dat hij honden heeft, dat hij hondenbelasting betaalt maar dat het geld daarvan (zo heeft hij uitgezocht) naar de algemene gemeentelijke pot gaat. Daar is hij boos over, want het veldje waar hij zijn honden uit mag laten heeft geen poepdoos, ik neem aan dat hij een afvalbak bedoeld en hij vraagt me of er dan van hem verwacht wordt dat hij de drollen mee naar huis neemt? Meneer S. zegt dat hij best wil betalen voor het hebben van honden, maar dan moet er wat tegenover staan.

Waar Meneer S. woont wordt binnenkort (zo blijkt uit zijn verhaal) betaald parkeren geïntroduceerd. Ook dat vindt hij niet erg, wat hij wel erg vindt is dat hij wel een vergunning kan krijgen, maar daar niet een plekje in zijn straat aan vast zit. “Ook daar moet ik wel voor betalen, maar ik heb niet het idee dat ik er iets voor terug krijg”.

Erg veel hoef ik niet te doen of zeggen, meneer S. zegt eigenlijk wat veel mensen denken, wat ik wel jammer vind is dat meneer S. al meerdere malen heeft gebeld met de gemeente, dat hij zich niet gehoord voelt, dat hij daar boos om is. In een stad als Groningen zal hij niet de eerste en vast ook niet de laatste zijn. Wat ik wel fijn vind van het telefoontje van meneer S. is dat hij oprecht is, punten aansnijdt die van belang zijn als het gaat om een goede woonomgeving. Dat laatste is één van de speerpunten van mijn partij. Een luisterend oor ook. Want “wij” politici kunnen eigenlijk niks zonder de inbreng van de mensen waar we het voor doen. En meneer S. laat ons dat weten, u mag dat ook. We kunnen niet alles oplossen, en zeker niet tijdens een telefoongesprek. Maar als we weten wat u denkt, voelt of wenst? Dan wordt ons werk wel gemakkelijker. Daarom wil ik meneer S. danken voor zijn telefoontje.

Ik ga een rondje Martinitoren doen..

Groet van onder de nok,

Alexander

(fractiemedewerker Stad en Ommeland)

p.s. Direct onder de nok van het stadhuis op de grote markt zitten de kantoren van de verschillende fracties, vandaar ..

Laat een reactie achter