Wijkeconomie: De Korrewegwijk

Door 12 april 2011Nieuws

Op een mooie lenteavond (6 april) fietsten een aantal mensen, naar schatting 16, op uitnodiging van het Ondernemerspunt aan het Floresplein door de Korrewegwijk en wijde omgeving om bijzondere ondernemersen hun nering te bezoeken, die voor deze gelegenheid hun deuren openden en die alles wilden vertellen overhun bezigheden en hun speciale product. Het waren stuk voor stuk heel hartelijke ontvangsten die ons ten deelvielen.
In het glasatelier van Eelco Stoffers aan de Nieuwe Ebbingestraat kan men prachtige tiffanylampen kopen, glas-in –loodramen, en veel ander prachtig kunstig glaswerk. Als cursist kun je er ook zelf aan de slag.
De eigenares van kledingreparatie, eveneens aan de O. Ebbingestraat vertelt heel enthousiast over het plezierdat zij en haar man hebben om mensen weer blij te maken met een soms onmogelijk geachte reparatie. Deprijzen zijn sinds lang niet verhoogd, want het leven is zo al duur genoeg vinden zij.
Bloemenstudio creatief met de heerlijkste bloemengeuren ziet er heel smaakvol en kleurig uit. De eigenareszit al tientallen jaren in de bloemen, aanvankelijk in de Oosterpoort. Zij is intussen immuun geworden voorde bloemengeuren. Kennelijk kun je daar een overdosis van krijgen. Ook bij haar kun je workshops volgen inbloemstukken maken voor speciale gelegenheden.
Matt Hilton is de buurman van de bloemenstudio. Hij heeft de sleutel- en nog veel meer- zaak overgenomenvan Lukken (‘Als het Lukken niet lukt, lukt het nergens’), waar hij vele jaren werkzaam was. Matt is gek vansleutels, zoals hij zelf zegt. Maakt desgewenst kopieën van hele antieke exemplaren. Hij maakt ook naamplatenen vlaggen. Heel veel is computergestuurd. Hij graveert wedstrijdbekers. Matt is zeer in zijn nopjes met zijnwerknemer uit Friesland, een echte precisiewerker.
Het laatste adres deze avond was aan de Petrus Driessenstraat, InspirID, een fantastische kleurige ruimte waarmet vele mogelijkheden, van vergaderingen tot recepties en alles daartussenin.
Irmgard Deschesne is eigenares en gastvrouw. Haar motto: het leven is een feest, maar je moet wel zelf deslingers ophangen.
Hierna togen de deelnemers weer naar het Floresplein voor een afsluitend drankje.
Natuurlijk zijn er veel meer winkels in het gebied rond de Korreweg, maar we hebben even mogen proeven vanhet enthousiaste ondernemerschap van enkele fantastische sfeerbepalers onder hen.
N.B. Ondergetekende had na het laatst bezochte adres de pech dat de sleutel van het kettingslot afbrak.
Hoe nu? Tot mijn vreugde ging na kort beraad Wopke van Wopke’s Shoes, een van de deelnemers, zijn flexthuis ophalen, terwijl Irmgard van InpirID intussen met een meterslang verlengsnoer haar huis uitkwam. Fluxwerd de ketting door Wopke doorgesneden, waarop we alsnog op de fiets naar het Floresplein konden gaan.
Ik wil met name Irmgard en Wopke hierbij nog heel hartelijk danken voor hun hulpvaardigheid. De volgendedag heeft de medewerker van Matt (“Lukken, die alles lukt”), tot mijn blijdschap mijn abus slot weer in ordegemaakt,

Anna Riemersma