Word wijkvertegenwoordiger!

Door 14 augustus 2017Nieuws

wijkvertegenwoordiger

Word wijkvertegenwoordiger!

Wij vinden dat de mooiste en beste ideeën van jou komen. Daarom geven wij jou ruimte om mee te denken en beslissen over wat voor jou
belangrijk is. Wij zien de stad zoals jij die ziet. Als jij je voordeur opent begint daar jouw stad, jouw woonomgeving. Omdat jij weet wat er in jouw omgeving speelt wordt de stad beter als jij er invloed op hebt. Door samen te werken ben jij mede-eigenaar en daarmee ook verantwoordelijk voor het resultaat. Daarom moeten verantwoordelijkheden aan de wijken worden overgedragen, zodat jij invloed op jouw directe woon- en leefomgeving kan uitoefenen.
Jouw stad begint immers bij jouw voordeur!

Je opent je voordeur en daar begint de stad. Je ziet daar je woonomgeving, horeca, sportvoorzieningen, en nog zoveel meer. Je woonomgeving moet bereikbaar en veilig zijn. De Stadspartij is een lokale partij die staat voor de belangen van alle Stadjers, dus ook die van jou. Wij vinden de de mooiste initiatieven van jou komen. Daarom moet jij de ruimte krijgen om mee te denken en te beslissen over wat er in jouw buurt speelt.

Heb jij leuke ideeën, noodzakelijke oplossingen of goede verbeteringen voor je wijk? Als wijkvertegenwoordiger kan je dat realiseren!

Voor de Stadspartij is het belangrijk dat er iets gedaan wordt aan problemen en dat leuke ideeën uitgevoerd worden. Of het nu gaat om verkeerssituaties, achterstallig groenonderhoud of plannen waarmee jij de leefbaarheid in je wijk denkt te kunnen verbeteren: de Stadspartij is er door jou en voor jou.

Wij hebben regelmatig contact met onze wijkvertegenwoordigers, of de wijk induiken om op de hoogte te blijven. Als betrokken buurtbewoner ben je natuurlijk altijd welkom om bij ons aan te schuiven om mee te praten over al deze onderwerpen. De Stadspartij geeft daarmee de wijk – via jou – een directe ingang in de lokale politiek, in de gemeenteraad. We gunnen onze ogen en oren in de wijk graag een inkijkje in de politiek en adviseren de wijk hoe dingen aan te pakken. We houden wijken met actieve vertegenwoordigers ook op de hoogte hoe er in de gemeenteraad gedacht wordt en welke plannen er aan zitten te komen.

Als wijkvertegenwoordiger:

  • ben je onze ogen en oren van jouw straat/wijk/buurt of dorp.
  • heb je oog voor de kansen en mogelijkheden in jouw buurt.wijkvertegenwoordiger2
  • help je de leefbaar  te vergroten door betrokken te zijn.
  • breng je ideeën naar voren.
  • blijf je onafhankelijk.
  • maak je Groningen tot de stad waar we trots op zijn.
  • ben je ons aanspreekpunt in jouw wijk.

Wil je ons helpen en wijkvertegenwoordiger worden?
Stuur dan een mail naar stadspartij(at)raad.groningen.nl

Wanneer je geen wijkvertegenwoordiger wilt worden, maar wel belangrijke zaken of goede ideeën heeft, mag je ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen.